Maten på Montessoriförskolan Trädet köps in via AG-Catering i Askim. Den lunch som serveras på Trädet skall ge barnen en tredjedel av deras dagsbehov, när det kommer till energi, fett, kolhydrater samt vitaminer och mineraler.

Maten som serveras är varierad och vällagad husmanskost som helt är lagad från grunden samma dag som den ska serveras. Rektorn på förskolan har en ständig dialog med AG-Catering för vidare utveckling av maten. I olika diskussioner med barn och personal visar det sig att vi överlag har mycket god och energirik mat på förskolan. Menyn skickas ut via mail till vårdnadshavarna varje måndag.

Mellanmålet varierar mellan smörgås med olika pålägg såsom kalkon, leverpastej och ost samt yoghurt med flingor och frukt. Korv med bröd serveras på fredagar.

Specialkost går att ordna med styrkt läkarintyg, men vi är ingen allergiförskola, vilket är viktigt att tänka på med barn med kraftig allergi.

Information från AG-Catering om vilka råvaror som används:

Allt kött och fågel köps av Johan i hallen och Gullingbo, som är närproducerat. Vi köper så ofta vi kan ekologiska varor och minst 20% av alla grönsaker är ekologiska. Dessa köps in bland annat på; Servera, Solanum Långas och lantmännen. Vi tillagar ALL mat samma dag som den serveras. Fisken köps från Asperö och är MSC-märkt. Pastan vi använder är ekologisk från Barilla. Vi på AG-Catering levererar en salladsbuffé varje dag på mellan 3-4 olika grönsaker. Om det serveras soppa med färskt bröd, är det hembakat från oss på cateringfirman.

Nedan kan ni se ett expemel på en veckomeny:

MåndagKycklinggryta och grönsaker serveras med jasminris
Vegestariskt: Quorngryta och grönsaker serveras med jasminris
TisdagPanerad fiskfilé och currykräm serveras med kokt potatis
Vegetariskt: Panerad vegobiff och currykräm serveras med kokt potatis
OnsdagItaliensk biff och örtsås serveras med potatis
Vegetariskt: Italiensk sojabiff och örtsås serveras med potatis
TorsdagVegetarisk: Tomatsoppa serveras med pasta
FredagUgnstekt falukorv och senapssås serveras med potatismos
Vegetariskt: Ugnstekt sojakorv och senapssås serveras med potatismos